torstai 7. maaliskuuta 2013

Je t'aime Paris!

Bonsoir!

Oon tän päivän vaan muistellut meidän tammikuun alun Pariisin matkaa, joten aattelin kirjotella siitä nyt sitten tännekin. Oltiin tosiaan Villen kanssa jäähyväismatkalla (:D) ennenkun se lähti inttiin. Lennettiin finskillä, varattiin lennot syksyn Hullujen päivien aikaan. Se oli kyllä yhtä tuskaa, kun olin reippaasti ennen kahdeksaa hakemassa jonotusnumeroa, ja jouduin silti jonottamaan monta tuntia, ja vaikka niitä numeroita siellä tavaratalon puolella välillä kuulutellaankin, niin se on kyllä todellakin välillä, eikä oman numeron lähestyessä uskalla luottaa siihen että kyllä ne sit kuuluttaa. Onneks sain Veeran ja Ninnin mukaan shoppailemaan siks aikaa, kivasti vältettiin yksi aika inhottu oppitunti :D

Taaskin saa tyytyä iPhone-laatu kuviin, järkkäri oli mukana ja ostin kentältä siihen laturin, mutta mulle myytiinkin vääränlainen, niin eipä sitten paljoo kuvailtu sillä..




No heti ensimmäisenä piti tietenkin rynnätä Eiffel-tornille, onhan se nyt kuitenkin se ultimate-Pariisikokemus. Ihan järkyttävät määrät turisteja! Me ei ees uneksittu lähtevämme jonottamaan sinne muiden turistien sekaan että pääsisi sinne ylös, joten tyydyttiin kuvailemaan sitä alhaalta. Lennon jälkeen alkoi olla jo nälkäkin, niin piti vaan päästä nopsasti syömään, joten harhailtiin vähän ympäriinsä, kun ei vielä ollut minkään näköistä käsitystä kaupungista (aloin tosiaan tutkia vasta Helsinki-Vantaalla että mites me oikeen päästäänkään siellä Pariisissa kulkemaan, miten päästään lentokentältä pois ja missä meidän hotelli sijaitsee. Hups.). 






Majoituttiin Best Western Eiffel Cambronnessa, joka oli kyllä aika pettymys. Huone oli pieni, wifi pätki koko ajan, huoneessa oli tosi kylmä, ja kadun äänet kuului tosi hyvin läpi! Ainoa bonus oli vastapäätä sijainnut pieni leipomo, josta hain meille aamupalapatonkeja, jopa pärjäsin mun naurettavan huonolla ranskalla. Ranskalaiset puhuu ihan oikeesti tosi vähän englantia, mullekin tuli ihan yllätyksenä. Tän takia tykkään Lontoosta, tuun aina ymmärretyks kun kysyn jotain, ja saan ymmärrettävän vastauksen. Mukavia ne oli myös meille turisteina, ehkä se että aloitti aina Bonjour tai Bonsoir, sanoi merci ja lähtiessä au revoir oli tarpeeksi niille että ne jaksoi olla mukavia, tiedä häntä :D




Kierrettiin katsomassa ulkopuolelta kaikkia perusnähtävyyksiä, kuten Notre Dame, Riemukaari, se Eiffel, Katakombit, Lafayette's, Champs elysee ynnä muuta. Katakombit olis erityisesti kiinnostanu, mutta sinne oli niin järkyttävät jonot (kuten kaikkialle muuallekin), että ei vaan oltais ehditty, kun ne aukioloajat oli tosi kököt, ja sinne otettiin vaan joku 200 ihmistä kerralla sisälle. Olis ollut niin jännittävää päästä tutustumaan, kun on lukenut niistä niin paljon! Kaikki että siellä on ollut salakokouksia, ja on löydetty salainen elokuvateatteri ja kaikkea. Ehkä ens kerralla. Tossa ylhäällä alin kuva kertookin, että päästiin kun päästiinkin sinne Eiffeliin, mentiin joskus yhdentoista aikaan illalla vaan kuvaamaan Eiffeliä iltavalossa, ja huomattiin että sinne menikin vielä joku. No päästiin ilmesesti vikalla nousulla ylös, tai no kakkostasolle mutta kuitenkin(se oli mulle enemmän ku tarpeeks korkee terkuin yks joka pelkää korkeita paikkoja mutta jotenkin aina unohtaa sen...) ja ehdittiin olla siellä about vartti, joka oli ihan sopivasti :) Pariisi on niin kaunis yöllä! Ei sillä ettei se olis ihan kiva päivälläkin..



Kaikenkaikkiaan kuitenkin ihana reissu, varsinkin kun seura oli hyvää. Joo oon ällö. Don't kill me. Kyllä sinne Pariisiin on uudelleen päästävä, ei toi yhteen kertaan jää, jäi niin paljon vielä nähtävää ja koettavaa.

 Loppuun vielä ultimate-lemppari-ällöilykuva:


Au revoir!


Post about my trip to Paris. We went there in the beginning of January before Ville went to army. Love, love, loved the city! Definitely going back, even though the amount of tourists was terrible. You really cant go to any attraction, cause there's such long queues, for instance the catacombes would've been great to see, but it would've been impossible to get in, and we were there just three days. Pictures all taken with iPhone, as I've lost the charger to my camera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Please comment!